Publikacije

ekhumenska humanitarna organizacija

 

Praktični priručnik za partnerstvo

U ovoj publikaciji nalaze se prezentacije i preporuke iz iskustava i najboljih partnerskih praksi iz država EU i susednih zemalja i iskustva članica BCSDN (Balkanska mreža za razvoj građanskog društva).

Autori iz belgijskog ECAS-a (European Citizen Action Service) pokušavaju da objasne evropsko poimanje partnerstva kao i neke oblike i strukture takvih partnerstava. Ovaj priručnik izlaže navedene ideje imajući u vidu Strukturalne fondove EU i argumentuje ih, te dokumentuje prakse koje se mogu primeniti u većem broju političkih područja kao u kontekstu cele EU ili pojedinih država, regiona ili u lokalu.

Praktični priručnik za partnerstvo - Ekhumenska humanitarna organizacija

Mi znamo najbolje

Ova publikacija je proistekla iz sedmogodišnjeg razvoja programa „Terenskog rada“ udruženja „Centar za integraciju mladih“ sa decom koja su uključena u život ili rad na ulici. Ovaj vodič kroz primer dobre prakse namenjen je organizacijama i institucijama koje realizuju ili žele da započnu terenske aktivnosti u cilju povećanja nivoa socijalne uključenosti dece uključene u život ili rad na ulici.

Mi znamo najbolje - Centar za integraciju mladih

Podkategorije